Verenigde Staten 1967. Western van Richard Thorpe. Met o.a. Glenn Ford, Angie Dickinson, Chad Everett, Gary Merrill en Jack Elam.

VPRO Cinema

De beste en snelste schutter uit de buurt en tevens sheriff van het district (Ford) hokt samen met saloon-houdster Dickinson. Everett komt poker spelen in het etablissement van Dickinson en Merrill speelt vals; Everett, die ook heel rap het pistool kan trekken, legt de valsspeler om. Dan komt de krachtmeting met Ford wie het snelst is. Hoewel het verhaal weinig voorstelt, is het allemaal goed gedaan en gespeeld. De laatste film van regisseur Thorpe die 45 jaar in het vak zat en honderden films op zijn naam heeft staan. John Sherry bewerkte met Robert Emmett Ginna zijn roman tot scenario. Camerawerk van Ellsworth Fredricks. Gefilmd in Panavision. Ook bekend als: THE PISTOLERO OF RED RIVER.

credits

Regie:
Richard Thorpe
Cast:
Glenn Ford, Angie Dickinson, Chad Everett, Gary Merrill, Jack Elam, Delphi Lawrence, Royal Dano, Kevin Hagen, Florence Sundstorm, Marion Collier, Robert Sorells, John Milford, Frank McGrath
Camera:
Ellsworth Fredricks
Muziek:
Richard Shores
Jaar:
1967
Alt. titels:
Last Challenge, The, Pistolero of Red River, The
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Last Challenge (1967) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken