Verenigde Staten 1983. Romantiek van Marshall Brinckman en Marshall Brickman. Met o.a. Dudley Moore, Elizabeth McGovern, Alec Guiness, John Huston en Wallace Shawn.

VPRO Cinema

Moore is een gerespecteerde psychiater met een overvloed aan patiënten. Hij leidt een ongedwongen, geordend leventje zonder stress, maar hier komt verandering in wanneer hij patiënte McGovern overneemt van een overleden collega. Hij raakt totaal bezeten van haar en begint zijn andere patiënten te verwaarlozen. Milde, nutteloze satire over de verhouding psychiater/patiënt in het hedendaagse Amerika. De personages zijn oninteressant en de situaties raken je niet. Goede nevenpersonages zoals Guinness, Saks, Shawn, Strathairn en vooral Huston en Silver redden de film van de ondergang. Het scenario is van de hand van de regisseur zelf. Het werd in beeld gebracht door Gerry Fisher. Philippe Sarde zorgde voor een luchtige score.

credits

Regie:
Marshall Brinckman, Marshall Brickman
Cast:
Dudley Moore, Elizabeth McGovern, Alec Guiness, John Huston, Wallace Shawn, Alan King, Renée Taylor, Ron Silver, Gene Saks, Alec Guinness
Scenario:
Marshall Brinckman
Camera:
Gerry Fisher
Muziek:
Philippe Sarde
Jaar:
1983
Genres:
Romantiek, Komedie
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Lovesick (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken