Verenigd Koninkrijk 1979. Drama van Jerrold Freedman. Met o.a. Barton Heyman, Louis Gossett jr, Clu Gulager, Clebert Ford en Mary Alice.

VPRO Cinema

Een hartverscheurende, realistische film over de rassentegenstellingen in het Zuiden van de VS. In de nadagen van de moord op Martin Luther King, weet een zwarte dominee middels een keiharde verkiezingsstrijd sheriff te worden in een stadje dat gedomineerd wordt door een bepaalde blanke familie, en doorbreekt daarmee een jarenlang blank monopolie. Er is aan zijn ambt één voorwaarde verbonden: hij moet het ongewapend uitoefenen. De voormalige sheriff en zijn trawanten laten het hierbij niet zitten en zij schuwen geen enkel middel om de strijd op een oneerlijke manier voort te zetten. Gosset jr als pas gekozen sheriff geeft op geweldloze wijze tegengas en komt als overwinnaar uit de ongelijke strijd. Een sterke film.

credits

Regie:
Jerrold Freedman
Cast:
Barton Heyman, Louis Gossett jr, Clu Gulager, Clebert Ford, Mary Alice, Lonny Chapman, James McEachin, Helen Martin, Philip Michael Thomas, Barry Brown
Muziek:
Fred Karlin
Jaar:
1979
Alt. titels:
He Who Walks Alone
Genres:
Drama, Actiefilm
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Lawman without a Gun (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken