Verenigde Staten 1985. Actiefilm van Haskell Wexler. Met o.a. Robert Beltran, Annette Cardona, Tony Plana, Ricardo Lopez en Luis Torrentes.

VPRO Cinema

Vietnam wordt in deze krijgshaftige film nog eens dunnetjes overgedaan door commando Eddie Guerro (Beltran) die in Nicaragua de door Amerika gesteunde contra`s `advies` geeft. De teneur van deze film komt van links en zal uitgelegd worden als extreem linkse propaganda, maar er zijn natuurlijk kijkers, die geloven dat deze voorstelling van zaken juist is. Uitstekend geregisseerd met een fijn gevoel voor ironie, al is de relatie tussen Beltran met Cardona als Marlena nauwelijks geloofwaardig. Het scenario is van regisseur Wexler. Het camerawerk is van Newton Thomas Sigel, die ter plekke in Nicaragua filmde. Na MEDIUM COOL (1969) eindelijk weer eens een speelfilm van Wexler. George Lucas was uitvoerend producent, maar hij staat niet op de aftiteling vermeld. Dolby.

credits

Regie:
Haskell Wexler
Cast:
Robert Beltran, Annette Cardona, Tony Plana, Ricardo Lopez, Luis Torrentes, Juan Carlos Ortiz, Julio Medina, James Karen
Scenario:
Haskell Wexler
Productie:
Benjamin Berg, George Lucas
Camera:
Newton Thomas Sigel
Muziek:
Diane Louie
Jaar:
1985
Genres:
Actiefilm, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Propagandafilm, Oorlogsfilm, Politiek
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Latino (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken