Verenigde Staten 1956. Biografie van Vincente Minnelli. Met o.a. Kirk Douglas, Anthony Quinn, James Donald, Pamela Brown en Everett Sloane.

VPRO Cinema

Toen Minnelli zich voorbereidde op deze film over Vincent van Gogh, kon hij nog mensen ontmoeten die de verfmeester gekend hadden. Uniek is ook dat Minnelli regelde dat hij zo'n 200 authentieke Van Gogh-doeken mocht filmen. Minnelli zocht de plekken op waar Van Gogh geweest was, liet hele velden Van Gogh-geel spuiten en hoofdrolspeler Douglas schilderlessen nemen. Het pad van de schilder, van Holland naar Frankrijk, met broer Theo (Donald) als geldschieter, Paul Gauguin (Quinn) als bevriende rivaal, met de zonnebloemen en het afgesneden oor, dat kennen we nou wel. Het zijn de details die Minnelli gepassioneerd inbracht, die maken dat Lust for Life een levendig portret blijft.

credits

Regie:
Vincente Minnelli
Cast:
Kirk Douglas, Anthony Quinn, James Donald, Pamela Brown, Everett Sloane, Niall MacGinnis, Noel Purcell, Henry Daniell, Madge Kennedy, Jill Bennett, Eric Pohlman, Jeannette Sterke
Scenario:
Norman Corwin
Productie:
John Houseman
Camera:
Freddie Young, Russell Harlan
Muziek:
Miklós Rózsa
Montage:
Adrienne Fazan
Schrijver:
Irving Stone
Jaar:
1956
Genres:
Biografie, Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Lust for Life (1956) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken