Verenigde Staten 1988. Horror van Anthony Perkins. Met o.a. Joe Alaskey, Donna Dixon, Jeff Kober, William Morgan Sheppard en Barbara Howard.

VPRO Cinema

Alaskey, een grote timide kerel, heeft problemen met vrouwen. Hij is net weer in de steek gelaten, terwijl alles klaar was voor het huwelijk. Eenzaam gaat hij met kerstvakantie naar Lake Tahoe, en daar ontmoet hij de betoverende Dixon, die direct voor hem valt. Ze nodigt hem uit om Kerstmis bij haar ouders te vieren. Wat hij niet beseft is dat ze een kannibalistische familie heeft en dat hijzelf het kerstdiner zal zijn. Vrolijke zwarte komedie, die wat traag op gang komt maar naar het einde toe enkele knappe momenten kent. Tweede (en laatste) film van regisseur Perkins haalt nooit het peil van een PSYCHO, maar dankzij het doordachte spel van Alaskey blijft het scenario van Pat Proft aanvaardbaar. Fotografie van Jacques Haitkin.

credits

Regie:
Anthony Perkins
Cast:
Joe Alaskey, Donna Dixon, Jeff Kober, William Morgan Sheppard, Barbara Howard, Charles Frank, Fran Ryan, Leigh McClosky, Bill Quinn, Andy Wood, Joe Unger
Camera:
Jacques Haitkin
Muziek:
Tom Jenkins, Mike Travers
Jaar:
1988
Genres:
Horror, Komedie
Trefwoorden:
Zwarte komedie, Kannibalisme
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Lucky Stiff (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken