Verenigde Staten 1958. Avonturenfilm van Herschel Daugherty. Met o.a. James MacArthur, Carol Lynley, Fess Parker, Wendell Corey en Joanne Dru.

VPRO Cinema

Als kind werd MacArthur gekidnapt door een Indianenstam, waar hij opgroeide volgens hun zeden en gewoonten. Als tiener keert hij terug bij zijn ouders, maar hij slaagt er niet meer in zich aan hun levensomstandigheden aan te passen. Geslaagde botsing tussen twee culturen die totaal vreemd zijn aan elkaar. MacArthur probeert hen beiden te verbinden, maar raakt helemaal overstuur van de 'beschaafde wereld'. Eén van de betere experimenten met speelfilm uit de Disney Studio's eind jaren 1950. Uitstekend spel van MacArthur en overige acteurs, onder wie Lynley in haar filmdebuut. Het scenario is van de hand van Lawrence Edward Watkin en is gebaseerd op een roman van Conrad Richter. Camerawerk van Ellsworth Fredericks.

credits

Regie:
Herschel Daugherty
Cast:
James MacArthur, Carol Lynley, Fess Parker, Wendell Corey, Joanne Dru, Jessica Tandy, Joseph Calleia, Frank Ferguson, John McIntire, Stephen Bekassy, Eddie Little Sky, Norman Fredic
Scenario:
Lawrence Edward Watkin
Camera:
Ellsworth Fredericks
Muziek:
Paul Smith, Paul L. Smith, Gil George
Montage:
Stanley E. Johnson
Jaar:
1958
Alt. titels:
Light in the Forest, The, Das Herz eines Indianers
Genres:
Avonturenfilm, Western, Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Indianen-drama, Jeugdfilm, Disney-film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Light in the Forest (1958) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken