Australië/​Verenigde Staten 1977. Thriller van Peter Weir. Met o.a. Richard Chamberlain, Olivia Hamnett, Gulpilil, Frederick Parslow en Vivean Gray.

VPRO Cinema

De hulp van advocaat Chamberlain wordt ingeroepen als verdediger voor wat op het eerste gezicht een doodgewone zaak lijkt. Onder de beschuldigden herkent hij echter de inboorling, die hem in een droom een steen liet zien met primitieve inkervingen. Via dromen leert hij de legende kennen die vertelt hoe vroeger de blanke bevolking door een vloedgolf werd weggespoeld. Nu is er een nieuwe golf op komst. De confrontatie tussen twee culturen vormt de aanleiding voor een zoektocht naar het innerlijke wezen van de mens. Een bevreemdende, irrationele film die het fantastische gebruikt om een mysterieuze filosofie op te bouwen. Knap spel en uitstekende speciale effecten. Het verhaal van Weir werd uitgewerkt door hemzelf, Tony Morphett en Petru Popescu. Russell Boyd stond in voor de fotografie.

credits

Regie:
Peter Weir
Cast:
Richard Chamberlain, Olivia Hamnett, Gulpilil, Frederick Parslow, Vivean Gray, Nanjiwarra Amagula, Walter Amagula, Roy Bara, Athol Compton, David Gulpilil
Scenario:
Tony Morphett, Peter Weir
Camera:
Russell Boyd
Muziek:
Charles Wain
Jaar:
1977
Alt. titels:
Last Wave, The
Genres:
Thriller, Drama
Landen:
Australië, Verenigde Staten