Verenigde Staten 1936. Western van Christy Cabanne. Met o.a. Harry Carey, Hoot Gibson, Tom Tyler, Henry B. Walthall en Margaret Callahan.

VPRO Cinema

Het is jammer dat deze film niet optimaal is, anders zou het een bijzondere western zijn geweest. Drie befaamde westernacteurs, die toch allen hun eigen series hadden, speelden samen in één super-western. Carey is de ex-bandiet die zijn straf uitgezeten heeft. Als hij terugkeert naar zijn dochter stelt hij vast dat het stadje van destijds nu een fikse stad is, en dat het leven in die jaren danig is veranderd. Gibson, die door Carey overspeeld wordt, zit achter de hand van Careys dochter, Callahan, aan en Tyler speelt een gangster. Walthall, ex-sheriff, heeft naast Carey de beste rol. John Twist en Jack Townley baseerden hun scenario op een verhaal van John Ford en E. Murray Campbell, dat in 1919 door Ford al verfilmd was als 20- minuten-western met Carey. Ford wilde na de oorlog nogmaals met Carey een verfilming maken. Door Careys overlijden vond die niet plaats. Scott, die hier al zong, kreeg door deze film zijn eigen westernserie.

credits

Regie:
Christy Cabanne
Cast:
Harry Carey, Hoot Gibson, Tom Tyler, Henry B. Walthall, Margaret Callahan, Ray Meyer, Harry Jans, Frank M. Thomas, Russell Hopton, Fred Scott, Joe Sawyer
Scenario:
Jack Townley
Jaar:
1936
Alt. titels:
Last Outlaw, The
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Last Outlaw (1936) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken