Zwitserland/Canada/België/Frankrijk 1987. Avonturenfilm van François Leterrier. Met o.a. Bruno Cremer, Gérard Darrieu, Serge Dupire, Jean-Pierre Castaldi en Karina Lombard.

VPRO Cinema

Een bewerking van de gelijknamige roman van Robert Merle naar een historische gebeurtenis, de bewogen zwerftocht van een van de muiters van de `Bounty`, in 1799. De filmer heeft het gruwelijke verhaal (dat begint met een kapitein die een scheepsjongen doodt omdat deze hem in opspraak bracht, en op zijn beurt wordt gedood door zijn eerste officier, hetgeen uitloopt op een wederzijdse afslachting van muiters en Tahitianen) aanzienlijk afgezwakt: programmatijdstip verplicht! Een degelijk in elkaar zittende televisiefilm, waarin het accent vooral op avontuur ligt, met acteurs die hun best doen om hun personages zo goed mogelijk gestalte te geven.

credits

Regie:
François Leterrier
Cast:
Bruno Cremer, Gérard Darrieu, Serge Dupire, Jean-Pierre Castaldi, Karina Lombard, Chantal Maurin, Jean-Louis Richard, Robert Rivard, Hubert Loiselle, Francis Reddy, Martin Lamotte, John Mairai
Muziek:
Jean-Claude Petit
Jaar:
1987
Alt. titels:
Île, L'
Genres:
Avonturenfilm, Historische film
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Zwitserland, Canada, België, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

L'île (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken