Verenigde Staten 1955. Musical van Stanley Donen en Gene Kelly. Met o.a. Gene Kelly, Dan Dailey, Michael Kidd, Cyd Charisse en Dolores Gray.

VPRO Cinema

Kelly, Dailey en Kidd hebben in 1945 de oorlog overleefd, zijn meer dan gabbers geworden en ontmoeten elkaar tien jaar later in de Newyorkse bar waar zij afscheid van elkaar namen. Als ze elkaar terugzien in 1955, zijn zij uit elkaar gegroeid. Zij nemen voorgoed afscheid maar dat vieren ze door flink de bloemetjes buiten te zetten. Het tv-scherm geeft te weinig ruimte voor de gestileerde danspasjes van Kelly en de choreografie van Kidd. New York-achtige muzikale komedie, geschreven door Betty Comden en Adolph Green levert wel enkele leuke muzikale nummertjes van Andr[KA1]e Previn op maar de kleuren zijn te hard en een breed bioscoopscherm helpt ook al niet veel. Het feit dat het publiek nauwelijks kwam opdagen, toonde aan dat de filmmusical toen (1955) al op de terugweg was. Camerawerk van Robert Bronner.

credits

Regie:
Stanley Donen, Gene Kelly
Cast:
Gene Kelly, Dan Dailey, Michael Kidd, Cyd Charisse, Dolores Gray, David Burns, Jay C. Flippen, Hal March, Steve Mitchell, Paul Moxie
Scenario:
Betty Comden, Adolph Green
Productie:
Arthur Freed
Camera:
Robert J. Bronner
Muziek:
André Previn
Montage:
Adrienne Fazan
Jaar:
1955
Alt. titels:
Weer is weer best, Het
Genres:
Musical, Komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

It's Always Fair Weather (1955) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken