Duitsland/​Italië/​Roemenië 1968. Historische film van Robert Siodmak. Met o.a. Laurence Harvey, Sylva Koscina, Robert Hoffmann, Michael Dunn en Honor Blackman.

VPRO Cinema

Het Romeinse Rijk is in verval. De macht wordt gedeeld door de Byzantijnen en de Ostrogothen. De Romeinse prefect Harvey ontketent op slinkse wijze de strijd tussen beide grootmachten. Met de hulp van de Byzantijnse keizerin Koscina weet hij de Ostrogothen zodanig verzwakken, dat ze onmogelijk nog de heerschappij over Rome kunnen opeisen. Pseudo-historisch spektakel, dat kompleet de mist ingaat, door een verward en onmogelijk scenario, geschreven door Ladislas Fodor en David Ambrose, gebaseerd op de roman van Felix Dahn. De personages worden slechts twee dimensionaal en zijn ondergeschikt aan de grootse decors en de vele massascènes. Van de vele bekende namen wordt vooral verwacht dat ze 'aanwezig zijn'. Riz Ortolani componeerde een mooie symfonische score en het geheel werd overweldigend in beeld gebracht door Richard Angst. Van een man als Siodmak verwacht je veel meer. Gevolgd door een tweede deel.

credits

Regie:
Robert Siodmak
Cast:
Laurence Harvey, Sylva Koscina, Robert Hoffmann, Michael Dunn, Honor Blackman, Harriet Anderson, Ingrid Brett, Lang Jeffries, Florin Piersic, Emanoil Petrut, Friedrich von Ledebur, Dieter Eppler
Scenario:
Ladislas Fodor
Camera:
Richard Angst
Muziek:
Riz Ortolani
Jaar:
1968
Alt. titels:
Lupta Pentru Roma, Struggle For Rome 1, Guerra per Roma, La
Genres:
Historische film, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Spektakel
Landen:
Duitsland, Italië, Roemenië