Verenigde Staten 1977. Sciencefiction van Don Taylor. Met o.a. Burt Lancaster, Michael York, Nigel Davenport, Barbara Carrera en Richard Basehart.

VPRO Cinema

Na een schipbreuk kan York zich redden op een afgelegen eiland. Tot zijn grote verbazing is dit het werkterrein van de vreemde Dr. Lancaster, die een serum uitvond dat dieren genetisch zodanig verandert dat ze menselijke vormen krijgen. Op het eiland treft hij ook de mooie Carrera aan, die door Lancaster als kind werd gekocht. Wanneer York met haar van het eiland wil ontsnappen, wordt hij gevangengenomen. Lancaster wil zijn experimenten omkeren en zien of hij van York een dier kan maken. Onderhoudende maar zwakkere tweede officiële verfilming van H.G. Wells' roman, die deze keer werd bewerkt door John Hermann Shaner en Al Ramus. In ISLAND OF LOST SOULS was de sfeer veel zwoeler en vooral veel angstaanjagender. Basehart als baas der dieren is menselijker dan Lugosi maar tevens minder geloofwaardig. Hoofdacteurs presteren o.k., al voelt Lancaster zich duidelijk niet op zijn plaats. Knappe make-up-effecten. Schitterend in beeld gebracht door Gerry Fisher. Laurence Rosenthal componeerde een melodieuze score.

credits

Regie:
Don Taylor
Cast:
Burt Lancaster, Michael York, Nigel Davenport, Barbara Carrera, Richard Basehart, Nick Cravat, The Great Jon 'L', Bob Ozman, Fumio Demura, Gary Baxley, John Gillespie
Camera:
Gerry Fisher
Muziek:
Laurence Rosenthal
Jaar:
1977
Alt. titels:
Island of Dr. Moreau, The
Genres:
Sciencefiction, Horror, Actiefilm
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten