Verenigde Staten 1984. Sciencefiction van Stewart Rafill en Stewart Raffill. Met o.a. Robert Urich, Mary Crosby, Michael D. Roberts, John Matuszak en Anjelica Huston.

VPRO Cinema

De Tempeliers van Mithra bezitten de laatste waterbronnen in het heelal. Om iedereen aan hun macht te onderwerpen, straffen ze ongehoorzame planeten af met drooglegging. Geteisterd door watersnood, stellen de opstandelingen een huurlingenleger samen, dat zich meester moet maken van de reusachtige ijsblokken die door de Tempeliers worden vervoerd. Het scenario van Raffill en Stanford Sherman is een mislukte poging om een piratenfilm te situeren in de toekomst. Urich als aanvoerder der piraten slingert heen en weer tussen komische dan wel actierol. Van Errol Flynn heeft hij niet veel geleerd. Crosby als de belaagde maagdelijke prinses is ook niet bepaald overtuigend. Goede speciale effecten. Fotografie van Matthew F. Leonetti.

credits

Regie:
Stewart Rafill, Stewart Raffill
Cast:
Robert Urich, Mary Crosby, Michael D. Roberts, John Matuszak, Anjelica Huston, Ron Perlman, John Carradine, Robert Synmonds
Camera:
Matthew F. Leonetti
Muziek:
Bruce Broughton
Jaar:
1984
Alt. titels:
Ice Pirates, The
Genres:
Sciencefiction, Actiefilm, Komedie, Thriller
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Ice Pirates (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken