Verenigde Staten 1983. Western van Dick Lowry. Met o.a. Kenny Rogers, Bruce Boxleitner, Linda Evans, Johnny Crawford en Cameron Mitchell.

VPRO Cinema

Rogers heeft besloten een punt te zetten achter zijn activiteiten als beroepsgokker. Hij laat zich nog verleiden tot een laatste spelletje, en dat loopt falikant mis. Ondertussen wordt zijn zoon ontvoerd, en de kidnappers eisen een losgeld van een miljoen dollar. Hoewel hij dit bedrag niet kan betalen, benadert hij de situatie zoals hij dit het beste kan: als gokker. Niet bepaald opwindende aflevering van deze tv-trilogie, opgebouwd rond zanger Rogers, die wilde bewijzen ook als acteur zijn mannetje te kunnen staan. Het scenario van Jim Byrnes is oneindig lang en zit vol stereotiepe figuren en toestanden. James Pergola stond achter de camera en filmde ontelbare close-ups van Rogers. Oorspronkelijk uitgezonden in twee delen, die werd gevolgd door een sequel. Ook bekend als THE GAMBLER, PART II: THE ADVENTURE CONTINUES.

credits

Regie:
Dick Lowry
Cast:
Kenny Rogers, Bruce Boxleitner, Linda Evans, Johnny Crawford, Cameron Mitchell, Mitch Ryan, Gregory Sierra, Ken Swofford, Harold Gould
Scenario:
Don Schlitz, Jim Byrnes
Camera:
James Pergola
Muziek:
Larry Cansler
Jaar:
1983
Alt. titels:
Gambler, Part II: The Adventure Continues, The
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
2 uitzendingen

Datum
Zender
Tijd
donderdag 11 november
ONS
03:08 - 04:47
dinsdag 09 november
ONS
19:10 - 20:47