Verenigde Staten 1992. Thriller van Bruce Robinson. Met o.a. Andy Garcia, Uma Thurman, Lance Henriksen, Kathy Baker en Graham Beckel.

VPRO Cinema

Uitgebluste rechercheur Garcia moet een aantal wrede moorden op vrouwen ophelderen, ogenschijnlijk het werk van een seriemoordenaar. De achtste kandidate uit de rij is een blinde vrouw. Garcia begint een verhouding met haar en alles lijkt een klassieke wie-is-de-dader, met aanwijzingen die alsmaar duidelijker worden naarmate jager en opgejaagd wild dichter bij elkaar komen. Toch is de sfeer compleet anders want de gebruikelijke filmsuspense-handigheidjes zijn door de Britse scenarist-regisseur Robinson voor zijn eerste Amerikaanse opdracht als de pest gemeden. Geheimzinnige clair-obscur fotografie van Conrad L. Hall en intrigerende muziek van Christopher Young. Mooie vertolkingen van Garcia als karakterspeler en Thurman is ontroerend als de kwetsbare blinde vrouw die echter nooit de indruk geeft om sympathie of medelijden te bedelen en zich wijselijk onthoudt van hysterische buien. Ook bekend als JENNIFER 8 IS NEXT.

credits

Regie:
Bruce Robinson
Cast:
Andy Garcia, Uma Thurman, Lance Henriksen, Kathy Baker, Graham Beckel, Kevin Conway, John Malkovich, Perry Lang, Nicholas Love, Michael O'Neill, Paul Bates, Lenny Von Dolen
Scenario:
Bruce Robinson
Productie:
David Wimbury, Gary Lucchesi
Camera:
Conrad L. Hall
Muziek:
Christopher Young
Jaar:
1992
Alt. titels:
Jennifer 8 is next
Genres:
Thriller, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Jennifer Eight (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken