Nederland 1989. Drama van Ben Verbong. Met o.a. Marion van Thijn, Thom Hoffman, Monique van de Ven, Truus te Selle en Dennis Rudge.

VPRO Cinema

Debuterende Van Thijn als dromerige kassi[KA2]ere raakt in verwachting van een zwarte G.I. Nadat de vader van het kind vermoord is, vlucht zij de stad in en valt in de handen van een pooier, maar vindt steun bij gynaecologe Van de Ven en haar vriend Hoffman. Het meisje besluit het recht in eigen handen te nemen en gaat winkels en banken overvallen om haar kind `met de juiste zorgen te kunnen omringen`. Jammer voor de goede acteurs (onervaren van Thijn uitgezonderd) dat Verbong's scenario zich zo hangerig en moeizaam met hiaten en subplots naar het einde sleept. Knappe muziekscore van Dave Stewart van The Eurythmics. Annie Lennox zingt haar vroegere hit 'Here Comes the Rain Again' opnieuw ten behoeve van de film.

credits

Regie:
Ben Verbong
Cast:
Marion van Thijn, Thom Hoffman, Monique van de Ven, Truus te Selle, Dennis Rudge, Adrian Brine, Yvonne Ristie, Jeroen Planting, Con Meyer, Coen van Vrijberghe de Coningh
Scenario:
Ben Verbong
Productie:
Haig Balian, Chris Brouwer
Camera:
Lex Wertwijn
Muziek:
Annie Lennox, Dave Stewart, The Eurythmics, Sytze van der Laan, Ben Verbong
Geluid:
Arno Hagers
Art direction:
Arno Hagers
Montage:
Ton de Graaff
Jaar:
1989
Alt. titels:
Kassière, De, Lily was here
Genres:
Drama, Thriller
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Nederland

op televisie
0 uitzendingen

De Kassière (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken