Verenigd Koninkrijk 1990. Horror van Dirk Campbell. Met o.a. Neil Morrissey, Amanda Noar, Michael Elphick, Anthony Daniels en Andrew Powell.

VPRO Cinema

Morrissey, als jonge motorfreak, koopt voor een bescheiden prijsje een motorfiets. Het duurt niet lang voordat hij achter de verschrikkelijke waarheid komt: het voertuig verandert in de nacht in een chroomglanzend, bloedzuigend vampiergedrocht, met een voorkeur voor het bloed van Hell's Angels en verkeersagenten. De machine lijkt onvernietigbaar. Slechts de naar knoflook stinkende adem van Elphick als een politie-inspecteur kan daar wat aan veranderen. Niet iedereen vindt dit leuk en de film werd zelfs op basis van onwelvoeglijkheden op een aantal horrorfilm- festivals geweigerd. Het zogeheten scenario werd geschreven door Mycal Miller en John Wolskel. Het infantiele geval werd in de achterbuurtstraten van Birmingham gedraaid.

credits

Regie:
Dirk Campbell
Cast:
Neil Morrissey, Amanda Noar, Michael Elphick, Anthony Daniels, Andrew Powell, George Rossi, Midge Taylor, Daniel Peacock, David Daker
Scenario:
Mycal Miller
Muziek:
Dean Friedman
Jaar:
1990
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Vampieren
Landen:
Verenigd Koninkrijk