Duitsland/Italiƫ/Spanje/Japan/Verenigde Staten/Frankrijk 1992. Komedie van Alexandre Rockwell. Met o.a. Steve Buscemi, Seymour Cassel, Jennifer Beals, Stanley Tucci en Will Patton.

VPRO Cinema

Schrijver en regisseur Rockwell baseerde dit onsamenhangende verhaal, dat in New York speelt, op het begin van zijn eigen loopbaan. Een na[KA3]ieve, jonge scenarioschrijver (Buscemi, soms charmant, soms op de zenuwen werkend) ontmoet een joviale gangster (Cassel, altijd charmant), die een film wil financieren. Voor het bij elkaar brengen van het benodigde geld moeten een aantal misdaden gepleegd worden. Er is een romance met mooie buurvrouw Beals voor nodig, en nog zo wat van die zaken, die niets met de film te maken hebben. Stijlvol maar vluchtig. IN THE SOUP werd gemaakt in kleur voor televisie en videodistributie, maar werd in de Amerikaanse bioscopen in zwart-wit vertoond. Beals trouwde in werkelijkheid met Rockwell. Zijn collega Jim Jarmusch (STRANGER THAN PARADISE), ook een onafhankelijk filmmaker, heeft een kleine, aardige rol. Camerawerk van Phil Parmet. Tim Kissell schreef mee aan het scenario.

credits

Regie:
Alexandre Rockwell
Cast:
Steve Buscemi, Seymour Cassel, Jennifer Beals, Stanley Tucci, Will Patton, Carol Kane, Jim Jarmusch, Pat Moya, Sully Boyer, Steven Randazzo, Francesco Messina, Rockets Redglave, Sully Boyar
Scenario:
Tim Kissell, Alexandre Rockwell
Productie:
Hank Blumenthal, Jim Stark
Camera:
Phil Parmet
Muziek:
Mader
Geluid:
Pawel Wdowczak
Montage:
Dana Congdon
Jaar:
1992
Alt. titels:
Alles Kino, In the soup - Alles Kino
Genres:
Komedie, Romantiek
Trefwoorden:
Zwarte komedie, Romantisch drama
Landen:
Duitsland, Italiƫ, Spanje, Japan, Verenigde Staten, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

In the Soup (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken