Frankrijk/Egypte 1990. Drama van Youssef Chahine. Met o.a. Youssef Chahine, Youssra, Hussein Fahmi, Amr Abdel Guelil en Hisham Selim.

VPRO Cinema

'Ik heb mijn andere Hamlet gezocht, een andere ik', verklaart de cineast en hoofdrolspeler. Zijn film is gebaseerd op de vraag, die hij zich stelt: 'En als ik dictator was?' Er volgt een bezeten spel waarin moordpartijen, oliedollars, stakende filmers, een land in crisis, Alexander de Grote, Shakespeare, herinneringen, liefde, fantasie, dans-intermezzo's, burleske grappen, waanzinnige beelden, parodies op de oudheid, etc. met elkaar in verband worden gebracht. Een en ander getuigt van een grote fantasie. Op cinematografisch gebied doet deze film niet onder voor de al even ongewone film OTTO E MEZZO van Fellini. Het is ook een liefdesverklaring aan Alexandrië. Camerawerk van Ramses Marzouk. De mooie decors zijn Onsy Abou Seif.

credits

Regie:
Youssef Chahine
Cast:
Youssef Chahine, Youssra, Hussein Fahmi, Amr Abdel Guelil, Hisham Selim, Tahia Carioca, Hoda Sultan, Zaki Abdel Wahab, Menha Batraoui, Tewfik Saleh, Abla Kamel, Hussein Fahmy, Ousra, Hicham Selim, Amr Abdel Gelil
Camera:
Ramses Marzouk
Muziek:
Mohamed Nouh
Jaar:
1990
Alt. titels:
Alexandrie, encore et toujours, Encore Et Toujours Alexandrie
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Satire
Landen:
Frankrijk, Egypte

op televisie
0 uitzendingen