Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 1990. Muziek van James Lapine. Met o.a. Hugh Grant, Judy Davis, Mandy Patinkin, Bernadette Peters en Julian Sands.

VPRO Cinema

De liefdes en intriges van de Franse schrijfster George Sand die roekeloos de componist Fr[KA1]ed[KA1]eric Chopin achterna loopt en een vroegere minnaar tracht te ontwijken. Het geestige scenario en de knappe vertolkingen van Grant als Chopin, Davis als Sand, Patinkin als Alfred de Musset en Sands als Franz Liszt zorgen ervoor dat de film geen banale liefdesgeschiedenis wordt en maken er een glinsterende romantische komedie van met (uiteraard) meeslepende muziek van Liszt en vooral Chopin. De vergelijkingen met SMILES OF A SUMMER NIGHT en A SONG TO REMEMBER dringen zich op, maar deze film is superieur vooral aan de laaste. Het regiedebuut van toneelregisseur Lapine en het scenario is van Sarah Kernochan, zijn vrouw. Het camerawerk is van Bruno de Keyzer. Ook bekend als: CHOPIN MY LOVE.

credits

Regie:
James Lapine
Cast:
Hugh Grant, Judy Davis, Mandy Patinkin, Bernadette Peters, Julian Sands, Georges Corraface, Anton Rodgers, Emma Thompson, Anna Massey, Ralph Brown
Scenario:
Sarah Kernochan
Productie:
Stuart Oken, Daniel A. Sherkow, Jean Nachbaur
Camera:
Bruno de Keyzer
Muziek:
John Strauss, Frédéric Chopin
Jaar:
1990
Alt. titels:
Chopin my love
Genres:
Muziek, Experimenteel, Drama, Biografie, Romantiek, Komedie
Trefwoorden:
Melodrama, Kunst, Popmuziek
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Impromptu (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken