Duitsland/Italië/Frankrijk 1975. Romantiek van Andrzej Zulawski en Andrezj Zulawski. Met o.a. Fabio Testi, Jacques Dutronc, Klaus Kinski, Claude Dauphin en Nicoletta Machiavelli.

VPRO Cinema

Nadine Chevalier (Schneider), een middelmatige actrice, slaagt er niet in om van haar dode geliefde overtuigend afscheid te nemen in haar rollen. Servais Mont (Testi), een fotograaf die verliefd is op haar, verstrikt zich in de onderwereld om haar carri[KA2]ere kansen te geven, maar het wordt zowel de ondergang van haar impotente echtgenoot Jacques (Dutronc) als van hemzelf, waardoor de vrouw tot tweemaal toe een afscheidsscène in haar privéleven moet 'acteren'. De eigenzinnige barokke regie maakt van de nogal gelikte roman La muit Américaine van Cristopher Frank een morsige, verwarrende nachtwereld vol verscheurde emoties, met uitzonderlijk intens acteren van Schneider, Dutronc en Kinski als de schizofrene homoseksuele Shakespeare-acteur Karl-Heinz Zimmer. Het scenario is van Christopher Frank en regisseur Zulawski. Het camerawerk is van Ricardo Aronovitch. Eastmancolor, Mono.

credits

Regie:
Andrzej Zulawski, Andrezj Zulawski
Cast:
Fabio Testi, Jacques Dutronc, Klaus Kinski, Claude Dauphin, Nicoletta Machiavelli, Guy Mairesse, Michel Robin, Gabrielle Doulcet, Roger Blin, Katia Tchenko, Paul Bisciglia, Romy Schneider
Scenario:
Christopher Frank, Andrzej Zulawski
Productie:
Albina de Boisrouvray
Camera:
Ricardo Aronovitch, Ricardo Aronovich
Muziek:
Georges Delerue
Montage:
Genevieve Sebestik, Christiane Lack
Jaar:
1975
Alt. titels:
Main Thing Is to Love, The, L'important c'est d'aimer
Genres:
Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Tragedie, Romantisch drama
Landen:
Duitsland, Italië, Frankrijk