Frankrijk/Italië/Duitsland 1975. Thriller van Claude Chabrol. Met o.a. Rod Steiger, Paolo Giusti, Jean Rochefort, Hans Christian Blech en François Perrot.

VPRO Cinema

Een vrouw vermoordt met behulp van haar jonge minnaar haar rijke, ziekelijke echtgenoot. De ideale misdaad blijkt echter minder waterdicht dan verwacht, maar haar doortrapte advocaat weet alle schuld op de verdwenen minnaar af te schuiven. Dan blijkt echter alles geheel anders te lopen. Geheel tegen de verwachtingen in volgt een reeks van nachtmerrie-achtige ontknopingen. Deze thriller neemt het met de waarschijnlijkheid niet zo nauw, maar is in de eerste plaats bedoeld als beschouwing over de vrouw als lustobject. Schneider wordt, aanvankelijk onwetend, door letterlijk alle mannen in de film gemanipuleerd en past zich bij ieder van hen aan met uiterlijke metamorfoses. Tegenover haar tragische rol zijn de tegenspelers ongegeneerd ironisch. Het scenario is van Chabrol naar een roman van Richard Neely. Het camerawerk is van Jean Rabier.

credits

Regie:
Claude Chabrol
Cast:
Rod Steiger, Paolo Giusti, Jean Rochefort, Hans Christian Blech, François Perrot, François Maistre, Pierre Santini, Serge Bento, Dominique Zardi, Henri Attal, Romy Schneider
Scenario:
Claude Chabrol
Camera:
Jean Rabier
Muziek:
Pierre Jansen
Schrijver:
Richard Neely
Jaar:
1975
Alt. titels:
Innocents aux mains sales, Les
Genres:
Thriller, Drama
Landen:
Frankrijk, Italië, Duitsland