Frankrijk 1946. Drama van Pierre Chenal. Met o.a. Madeleine Sologne, Claudine Dupuis, Margo Lion, Annette Poivre en Dora Doll.

VPRO Cinema

Een naargeestig en somber verhaal over een man die geld vervalst in ruil voor de liefde van een jonge, blinde vrouw. Nadat ze haar gezichtsvermogen terug heeft, verlaat zij hem uiteraard om er met een messenwerper vandoor te gaan. De politie brengt zijn zaak aan het licht. De valsemunter pleegt zelfmoord. Zo`n thema loopt het gevaar onbedoeld komisch uit te vallen. Niets is minder waar. De niet te definie[KA3]eren Pierre Chenal schept hier weer de duistere, troebele en beklemmende sfeer van zijn politiefilms van voor de oorlog, die hij maakte onder zijn ware naam Pierre Cohen (geboren in 1903); hij moet naderhand ongelukkiger zijn geweest. Zoals te doen gebruikelijk doet de glansrijke rolbezetting veel maar de beelden van Pierre Montazel mogen er ook wezen en de decors van Jean d'Eaubonne al evenzeer. Scenario van Jacques Companeez en Ernest Neubach.

credits

Regie:
Pierre Chenal
Cast:
Madeleine Sologne, Claudine Dupuis, Margo Lion, Annette Poivre, Dora Doll, Line Renaud, Denise Benoit, Erich von Stroheim, Yves Vincent, Louis Salou, Jean-Jacques Delbo, Eugène Frouhins, Georges Vitray, Yves Deniaud, Howard Vernon
Scenario:
Jacques Companéez
Muziek:
Paul Misraki
Jaar:
1946
Alt. titels:
Foire aux chimères, La, Illusions
Genres:
Drama, Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La Foire aux chimères (1946) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken