Frankrijk 1947. Drama van Jean Delannoy. Met o.a. Micheline Presle, Marcello Pagliero, Charles Dullin, Marguerite Moreno en Fernand Fabre.

VPRO Cinema

In het hiernamaals ontmoeten een door haar echtgenoot vermoorde vrouw en een door de politie gedode stakingsleider elkaar en merken dat ze op aarde een ideaal liefdespaar zouden zijn geweest. Ze krijgen vierentwintig uur herkansing, maar de strijdige interesses en milieus blijken obstakels, zodat het lot geen andere wending krijgt. Het oorspronkelijk scenario van Jean- Paul Sartre is kenmerkend voor zijn existentialisme, maar het krijgt een bekwame, maar ongeïnspireerde filmvorm en een onvoldoende bezetting van de mannelijke hoofdrol. Gevolg: een film die interessanter is om over na te denken of te praten dan om te zien. Het scenario is van regisseur Delannoy, Jacques- Laurent Bost en Jean-Paul Sartre. Het camerawerk is van Christian Matras.

credits

Regie:
Jean Delannoy
Cast:
Micheline Presle, Marcello Pagliero, Charles Dullin, Marguerite Moreno, Fernand Fabre, Marcel Mouloudji, Colette Ripert, Howard Vernon, Danièle Delorme, Marcel Pagliero
Scenario:
Jean Delannoy
Camera:
Christian Matras
Muziek:
Georges Auric
Jaar:
1947
Alt. titels:
Jeux sont faits, Les
Genres:
Drama, Mysterie, Horror, Experimenteel
Trefwoorden:
Occultisme
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Les Jeux sont faits (1947) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken