Verenigde Staten 1955. Avonturenfilm van Robert Z. Leonard. Met o.a. David Niven, Ann Blyth, George Sanders, Edmund Purdom en Roger Moore.

VPRO Cinema

Aan het hof van King Charles II wordt een complot gesmeed om hem van de troon te stoten ten gunste van de gemene Hertog van Brampton, maar een dief die een dagboek steelt van voornoemde schurk, laat de boze opzet mislopen. Het is onbegrijpelijk dat MGM, de studio die bijna alle betere cape- en degenfilms tussen 1950 en 1960 produceerde, zo'n zwakke prent heeft voortgebracht. De film mist alle vaart en stijl en is slechts sporadisch boeiend. Gelukkig zijn er enkele uitstekende acteurs aan het werk, vooral Niven en Sanders en het is altijd een plezier die te zien spelen. Als de film echt gaat vervelen, kan je nog altijd eventjes de ogen sluiten en genieten van de prachtige muzikale score van Miklós Rósza. Gesitueerd in Engeland in de 17e eeuw. Het scenario is van Christopher Knopf. Het camerawerk is van Robert Planck. Gedraaid in CinemaScope.

credits

Regie:
Robert Z. Leonard
Cast:
David Niven, Ann Blyth, George Sanders, Edmund Purdom, Roger Moore, Alan Mowbray, John Dehner, Melville Cooper, Rhys Williams, Joan Elan
Scenario:
Christopher Knopf
Productie:
Edwin H. Knopf
Camera:
Robert H. Planck
Muziek:
Miklós Rózsa
Montage:
John McSweeney jr
Jaar:
1955
Alt. titels:
King's Thief, The
Genres:
Avonturenfilm, Drama
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Cape- en degenfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The King's Thief (1955) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken