Verenigde Staten/​Japan 1991. Drama van Hiroaki Yoshida en Heroaki Yoshida. Met o.a. Jeff Fahey, Bridget Fonda, Hiroaki Murakami, J.T. Walsh en Gabriel Damon.

VPRO Cinema

Moderne versie van Kurosawa's RASHOMON, overigens gebaseerd op dezelfde novelle van Ryunosuke Akutagawa, maar hier wordt de zoon van een Japans multimiljonair, die een staalbedrijf in een stadje van Pennsylvania kocht, door de Amerikaanse jongeman Fahey zwaar toegetakeld. Het is nu speuren naar waarheid in de interpretatie van verschillende waarnemers: is Fahey werkloos door de schuld van de Japanners, had Fonda als de knappe blonde vrouw van de Japanner een verhouding met Fahey, was het een kwestie van zelfverdediging? Knap in beeld gebrachte Amerikaans- Japanse verdachtmakingen, wantrouwen en haat met de Japanse financiële invasie van de V.S. Oliver Stone was co- producent. Het scenario is van Tim Metcalfe. Het camerawerk is van Morio Saegusa.

credits

Regie:
Hiroaki Yoshida, Heroaki Yoshida
Cast:
Jeff Fahey, Bridget Fonda, Hiroaki Murakami, J.T. Walsh, Gabriel Damon, John Randolph, Peter Allas, Carmen Filpi, Francis John Thornton
Scenario:
Tim Metcalfe
Camera:
Morio Saegusa
Muziek:
Stanley Myers
Jaar:
1991
Alt. titels:
Im Netz der Leidenschaft
Genres:
Drama, Thriller
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Sociaal drama
Landen:
Verenigde Staten, Japan