Verenigde Staten 1991. Drama van Tom McLoughlin. Met o.a. Valerie Bertinelli, Michael Ontkean, Timothy Carhart, David Huddleston en John Karlen.

VPRO Cinema

Op ware feiten gebaseerd relaas over een sociopathische moordenaar, die niet alleen zijn vrouw ombrengt maar die tijdens de rechtszaak een niets ontziende campagne begint om de voogdij over zijn vijf maanden oude zoontje. Ontkean is bewonderenswaardig als de vreemd handelende tandarts Ken Taylor die, gezien zijn gewelddadig verleden, ervan beschuldigd wordt zijn vrouw te hebben vermoord. Bertinelli is zijn schoonzus die het kind van haar vermoorde zus tracht te adopteren, maar ook de ouders van de tandarts (Fletcher en Huddleston) mengen zich in het debat, dat na een tijd de godsdienstige, politieke en wettelijke weg opgaat. Film, gebaseerd op het boek van bestseller-auteur Peter Maas, gaat dan ook hoofdzakelijk over de strijd om het recht op de voogdij. Oorspronkelijk 240m lang, maar op video gelukkig gereduceerd tot 155m.

credits

Regie:
Tom McLoughlin
Cast:
Valerie Bertinelli, Michael Ontkean, Timothy Carhart, David Huddleston, John Karlen, Caroline Kava, Christopher Meloni, Joanna Merlin, Mitch Ryan, Louise Fletcher
Muziek:
Richard Stone
Jaar:
1991
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Rechtbankdrama, Docudrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

In a Child's Name (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken