Frankrijk 1980. Mysterie van Catherine Binet. Met o.a. Carol Kane, Michael Lonsdale, Marina Vlady, Robert Stephens en Marilu Marini.

VPRO Cinema

Een cineaste is getrouwd met een autoritaire kunstverzamelaar. Zij leest een roman van een vriendin die in een inrichting is opgenomen, over een fantaserend pubermeisje dat na een stille verliefdheid zelfmoord pleegt. Die vriendin doet dat vervolgens op dezelfde manier als de schrijfster. De heldin, die zwanger is van haar gehate echtgenoot, kan de weerzin jegens hem en zijn milieu niet meer bedwingen en zal na uitbarsting óók een einde aan haar leven maken. Deze zowel irritante, als bij vlagen boeiende debuutfilm brengt de uiteenlopende verhaallijnen en literaire referenties bij elkaar, doordat de acteurs meerdere personages spelen, die elkaar moeten becommentariëren en aanvullen. Het onderlinge verband en de emotionele spanningsboog gaan al te vaak verloren. Wel sterke afzonderlijke scènes. Scenario van regisseuse Binet. William Lubtchansky zette het in beeld.

credits

Regie:
Catherine Binet
Cast:
Carol Kane, Michael Lonsdale, Marina Vlady, Robert Stephens, Marilu Marini, Roberto Porte, Katia Wastchenko, Marucha Bo, Emmanuelle Riva, Raùl Escari, Tobie Schumer, Antoine Binet
Scenario:
Catherine Binet
Camera:
William Lubtchansky
Muziek:
Carlos D'Alessio, Catherine Hubeau
Jaar:
1980
Alt. titels:
Jeux de la comtesse Dolingen de Gratz, Les
Genres:
Mysterie, Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen