Verenigde Staten 1932. Misdaad van William Dieterle. Met o.a. William Powell, Kay Francis, Hardie Albright, C. Henry Gordon en Helen Vinson.

VPRO Cinema

Barones Teri (Francis) krijgt van haar man een dure ring afgezet met briljanten, die ze net gekocht hebben bij de Weense juwelier Holl[KA3]ander (Kohlmar). Op dat moment overvalt een gentleman-boef (Powell) de zaak en de verwende barones zit zonder haar kostbare kleinood. In het holst van de nacht dringt de boef door tot haar slaapkamer en bezorgt haar de ring terug. Een onstuimige relatie is het gevolg. Heerlijk gespeeld en snel ontrollend escapisme. Een werkje uit Dieterle's vroege Amerikaanse periode nadat hij in Duitsland een grote naam had gemaakt als acteur en regisseur van zwijgende films. Erwin Gelsey bwerkte het toneelstuk van Ladislaus Fodor tot filmscenario. Het camerawerk is van Robert Kurrle.

credits

Regie:
William Dieterle
Cast:
William Powell, Kay Francis, Hardie Albright, C. Henry Gordon, Helen Vinson, Henry Kolker, Lee Kohlmar, Alan Mowbray, Andre Luguet, Spencer Charters, Charles Coleman, Herman Bing
Camera:
Robert Kurrle
Muziek:
Leo F. Forbstein
Jaar:
1932
Alt. titels:
Ein Dieb mit Klasse
Genres:
Misdaad, Komedie
Landen:
Verenigde Staten