Oost Duitsland 1965. Drama van Kurt Maetzig. Met o.a. Angelika Waller, Alfred Müller, Irma Münch, Ilse Voigt en Wolfgang Winkler.

VPRO Cinema

Na vijfentwintig jaar op de plank te hebben gelegen wegens verraad aan de communistische partij ging de film onopgemerkt in premi[KA2]ere op het filmfestival van Berlijn. De handeling betreft een ouderloos jong stel mensen, broer en zus. Hij zit in de gevangenis vanwege staatsondermijnende activiteiten waardoor zij geen carri[KA2]ere kan maken. Als zuslief een verhouding begint met de scrupuleuze rechter die broerlief veroordeelde, komt ze toch niet verder, terwijl de rechter voortgaat de maatschappelijke ladder te beklimmen. Om ook zijn carri[KA2]ere niet in het geding te laten komen betuigde regisseur Maetzig (wellicht weinig principieel) openlijk spijt over zijn film. Gebaseerd op het boek van Manfred Bieler (die ook het scenario schreef) Maria Morzeck oder das Kaninchen bin ich.

credits

Regie:
Kurt Maetzig
Cast:
Angelika Waller, Alfred Müller, Irma Münch, Ilse Voigt, Wolfgang Winkler, Willi Narloch, Willi Schrade, Rudolf Ulrich, Annemarie Esper, Else Wolz, Hans Klering
Jaar:
1965
Alt. titels:
Kaninchen bin ich, Das
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Oost Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Das Kaninchen bin ich (1965) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken