Verenigde Staten 1989. Drama van Peter Yates. Met o.a. Tom Selleck, F. Murray Abraham, Laila Robins, David Rasche en Richard Young.

VPRO Cinema

Een stel smerissen doet een inval bij een man (Selleck), die op het vliegveld bij de gronddienst werkt. Ze houden hem voor een drugsdealer. Als ze hun vergissing inzien, ligt hij al zwaar gewond op de vloer. Om te voorkomen dat men hun nalatigheid zal verwijten, plaatsen ze zelf bewijsstukken. Gevolg: de man vliegt voor tien jaar een streng bewaakte gevangenis in, terwijl hij in gerechtigheid geloofde. Dramatisch beeld van een onschuldige, vredelievende burger, die door een paar corrupte agenten moedwillig wordt beschuldigd. Het nogal ongeloofwaardige scenario van Larry Brothers krijgt weinig steun van het vlakke spel van Selleck. Medegevangene Abraham komt veel realistischer over. De opgeklopte, weinig plausibele wraakactie aan het eind klinkt verschrikkelijk vals. Het camerawerk is van William A. Fraker.

credits

Regie:
Peter Yates
Cast:
Tom Selleck, F. Murray Abraham, Laila Robins, David Rasche, Richard Young, Badja Djola, Tod Graff, M.C. Gainey, Peter Van Norden, Bruce A. Young, James T. Morris, Terry Golden, Dennis Burkley, Thomas B. Kackert, Danny Scalise
Scenario:
Larry Brothers
Productie:
Ted Field, Robert W. Cort
Camera:
William A. Fraker
Muziek:
Howard Shore
Jaar:
1989
Alt. titels:
Innocent Man, An, Homme innocent, Un
Genres:
Drama, Actiefilm, Thriller
Trefwoorden:
Gevangenisfilm, Wraakfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

An Innocent Man (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken