Frankrijk/Verenigd Koninkrijk/Finland/Zweden 1990. Drama van Aki Kaurismäki. Met o.a. Jean-Pierre Léaud, Margi Clarke, Kenneth Colley, Trevor Bowen en Immogen Clare.

VPRO Cinema

Léaud is depressief nadat hij in Londen werkloos wordt en hij besluit zelfmoord te plegen. Maar hij faalt en de kleine Fransman engageert Colley, die hem om het leven moet brengen. Kort daarop wordt hij hopeloos verliefd op het bloemenmeisje Clarke, maar de killer kan niet meer gestopt worden. Simpel plot van Finse cult-regisseur Kaurismäki die qua stijl ode brengt aan Bresson en de nouvelle vague. Léaud, Truffauts gewezen alter ego, zet zijn personage met gecontroleerde pathos, wat in de traditie van Buster Keaton, in de verf. Het is wel merkbaar dat Kaurismäki slechts één week-end aan het scenario heeft gewerkt. Kreeg hij daarom op het Internationaal Filmfestival van Madrid in 1992 de Imagfic-prijs als Beste Uitvoerend Producent? Ook bekend als J'AI ENGAGÉ UN TUEUR.

credits

Regie:
Aki Kaurismäki
Cast:
Jean-Pierre Léaud, Margi Clarke, Kenneth Colley, Trevor Bowen, Immogen Clare, Nicky Tesco, Charles Cork, Angela Walsh, Cyril Epstein, Serge Reggiani, Peter Graves, Tony Rohr
Scenario:
Aki Kaurismäki
Productie:
Aki Kaurismäki
Montage:
Aki Kaurismäki
Jaar:
1990
Alt. titels:
J'ai engagé un tueur
Genres:
Drama, Experimenteel, Komedie
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Finland, Zweden

op televisie
0 uitzendingen

I Hired A Contract Killer (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken