Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1962. Horror van Don Sharp. Met o.a. Clifford Evans, Edward De Souza, Noel Willman, Jennifer Daniel en Barry Warren.

VPRO Cinema

Beieren, begin 1900. Een pas getrouwd Brits stel, Marianne (Daniel) en Gerald Harcourt (De Souza) wordt naar het kasteel van Dr. Ravna (Willman) gelokt. Dr. Ravna ontpopt zich als vampier, die uit is op het bloed van de schone Marianne. Professor Zimmer, een alchemist (Evans) wiens dochter zo om het leven is gekomen, bindt de strijd aan met de prins der duisternis. Intelligente vernieuwing van het Dracula-thema, een transfusie met vers bloed, waarmee griezelproducent Hammer het leven van zijn vampieren- repertoire heeft getracht te verlengen tot de jongste dag. De goede regie van Sharp en het sterke scenario van John Elder (alias producent Anthony Hinds) maken deze film tot een boeiende kijkervaring voor de liefhebbers van het genre, die bovendien getrakteerd worden op een indrukwekkende finale. Gefilmd door Alan Hume. Hoed je voor de opnieuw gemonteerde Amerikaanse tv- versie, getiteld KISS OF EVIL, die verschillende hoogtepunten mist!

credits

Regie:
Don Sharp
Cast:
Clifford Evans, Edward De Souza, Noel Willman, Jennifer Daniel, Barry Warren, Kackie Wallis, Isobel Black, Peter Madden, Vera Cook, Noel Howlett, Brian Oulton, Jacquie Wallis, Harry Warren, Nole Willman
Scenario:
Anthony Hinds
Productie:
Anthony Hinds
Camera:
Alan Hume
Muziek:
James Bernard
Jaar:
1962
Alt. titels:
Kiss of Evil, Kiss Of Evil, Kiss of evil
Genres:
Horror
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Kiss of the Vampire (1962) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken