Verenigde Staten 1991. Drama van Larry Elikann. Met o.a. Jason Robards, Jill Eikenberry, Peter Gallagher, Chelsea Field en Elaine Stritch.

VPRO Cinema

Oude financier Robards, getrouwd met steenrijke Eikenberry, laat zich versieren door jonge kelnerin DeMornay, die zijn maîtresse wordt. Een moord in deze hogere kringen van L.A. brengt corruptie, chantage en misdaad bij de 'elite' in een stroomversnelling. Gallagher, als een schrijver uit New York, brengt een en ander aan het licht, hoewel je halverwege weet wie de dader is en welke de motieven zijn. McDowall is een beminnelijke homofiele roddeljournalist, Stritch een aan de drank verslaafde dame die voor wat komische afwisseling moet zorgen. Chad Lowe, het broertje van acteur Rob Lowe, speelt het verwende zoontje van Robards-Eikenberry. Fotografie van Kees van Oostrum en de kleding van de superrijken werd ontworpen door Nolan Miller, die ook de garderobe van de hitserie Dynasty ontwierp. Naar de gelijknamige bestseller van Dominick Dunne. Het script werd door John Pielmeier verzorgd.

credits

Regie:
Larry Elikann
Cast:
Jason Robards, Jill Eikenberry, Peter Gallagher, Chelsea Field, Elaine Stritch, Roddy McDowall, Chad Lowe, Joseph Bologna, Alex Roccào, Roy Thinnes, Christian Conrad, J.J. Johnston, Stephen Mendel, Paxton Whitehead, Rebecca De Mornay
Camera:
Kees van Oostrum
Muziek:
Craig Safan
Jaar:
1991
Alt. titels:
Inconvenient Woman, An
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Serie, Salon-drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

An Inconvenient Woman (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken