Verenigde Staten 1952. Avonturenfilm van Spencer Gordon Bennet en Wallace A. Grissell. Met o.a. Buster Crabbe, Gloria Dee, Leonard Penn, Jack Ingram en Rusty Wescoatt.

VPRO Cinema

Serial in vijftien hoofdstukken. Crabbe is kapitein Roger Drum van de Amerikaanse luchtmacht. Hij vertrekt naar Afrika om daar een bende op te sporen. Hij moet een noodlanding maken en wordt gered door Dee en haar volk. Omdat hij zo groot en atletisch is wordt hij uitgeroepen tot Koning van de Kongo. Penn is de leider van de gezochte bende; hij laat spoedig van zich horen maar bijt uiteindelijk zijn tanden kapot op Buster. Het was de negende en laatste serial die Buster zou maken - De 'King of the Serial' zoals zijn bijnaam was, nam afscheid van het genre met deze Columbia-serial van Sam Katzman. Buster zou samen met zijn zoontje Cullen de tv-serie CAPTAIN GALLANT OF THE FOREIGN LEGION maken, een serie waarin ook western-komiek Fuzzy Knight speelde. Tussen 1955 en 1957 maakte Buster 65 afleveringen, van 30m elk, voor NBC.

credits

Regie:
Spencer Gordon Bennet, Wallace A. Grissell
Cast:
Buster Crabbe, Gloria Dee, Leonard Penn, Jack Ingram, Rusty Wescoatt, Nick Stuart, Rick Vallin, Neyle Morrow, Bart Davidson, Alex Montoya
Jaar:
1952
Genres:
Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

King of the Congo (1952) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken