Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1957. Drama van Robert Rossen. Met o.a. James Mason, Joan Fontaine, Dorothy Dandridge, Basil Sydney en Joan Collins.

VPRO Cinema

Op een West-Indisch eiland is de situatie explosief. De blanke minderheid begint steeds meer van haar macht te verliezen aan zwarte militanten. Mason heeft veel kans om de volgende gezaghebber van het eiland te worden, maar domme jaloezie is hem fataal en breekt zijn carri[KA2]ere. Belafonte is de leider van der zwarte rebellen. Traag, romantische melo met een interessante cast. Het scenario van Alfred Hayes naar een roman van Alec Waugh is slecht uitgewerkt. Voor de eerste maal in de (commerciële) Amerikaanse filmgeschiedenis laat men de liefde tussen zwart en blank opbloeien. De uiterst zedelijke kus die Belafonte gaf aan Patricia Owens werd na reacties van het geschokte Amerikaanse publiek uit de film geknipt! Mooie, haast toeristische opnamen op locatie van Frederick A. Young. Gerry O'Hara was regie-assistent. Gedraaid in CinemaScope.

credits

Regie:
Robert Rossen
Cast:
James Mason, Joan Fontaine, Dorothy Dandridge, Basil Sydney, Joan Collins, Michael Rennie, Diana Wynyard, Stephen Boyd, Harry Belafonte, Patricia Owens, Ronald Squire, John Justin
Muziek:
Harry Belafonte, Malcolm Arnold
Schrijver:
Alec Waugh
Jaar:
1957
Genres:
Drama, Actiefilm
Trefwoorden:
Melodrama, Racisme
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Island in the Sun (1957) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken