Italiƫ 1962. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Enio Girolami, Walter Chiari, Gino Bramieri, Raimondo Vianello en Carlo delle Piane.

VPRO Cinema

Vijf manieren waarop Italianen proberen een vrouw te versieren. Het eerste verhaal gaat over drie kerels, die bij het Colosseum een zwarte toeriste willen oppikken, maar die eindigen op een Christelijke bijeenkomst. Dan een verhaal over een man en een vrouw, die opgesloten zitten in een garage. De derde episode is de leukste: een toneelspeler speelt een priester en de broer van die priester, in de hoop zo een welgevormde, doch stevig getrouwde dame te verleiden. In het vierde deel heeft een getrouwde man een oogje op een verwende vrouw, maar zijn plannen worden doorkruist door rovers, die hem alles afnemen behalve zijn ondergoed. Het laatste bedrijf gaat over een groenteman en een slager op de markt, die proberen jonge vrouwelijke klanten te strikken. Leuk, onderhoudend en goed gespeeld.

credits

Regie:
Marino Girolami
Cast:
Enio Girolami, Walter Chiari, Gino Bramieri, Raimondo Vianello, Carlo delle Piane, Moira Orfei, Liza Donzel, Sandra Mondaini, Riccardo Billi
Jaar:
1962
Alt. titels:
Italiani e le donne, Gli
Genres:
Komedie
Landen:
Italiƫ

op televisie
0 uitzendingen

Gli italiani e le donne (1962) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken