Verenigde Staten 1948. Misdaad van Norman Foster. Met o.a. Joan Fontaine, Burt Lancaster, Robert Newton, Lewis Russell en Aminta Dyne.

VPRO Cinema

In Londen slaat zeeman Lancaster per ongeluk de eigenaar van een bar dood. Hij vlucht voor de politie en krijgt hulp van verpleegster Fontaine. Aan een jarenlange krijgsgevangenschap heeft hij een verschrikkelijke angst voor opsluiting overgehouden. Newton, die getuige was van het gevecht, wil hem onder druk zetten. Gevolg: een ruzie op een trein en een gevecht met de politie, en Lancaster wordt veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf. Uiterst bevreemdende film noir, die veel van zijn sfeer meekrijgt door de decors van een surrealistisch, niet- bestaand Londen. Leonardo Bercovici baseerde zijn scenario op een adaptatie door Ben Maddow en Walter Bernstein van Gerald Butlers roman, met bijgevoegde dialogen van Hugh Gray. Goed spel van de drie hoofdrolspelers. Russell Metty zette alles schitterend op film. Ook bekend als als BLOOD ON MY HANDS.

credits

Regie:
Norman Foster
Cast:
Joan Fontaine, Burt Lancaster, Robert Newton, Lewis Russell, Aminta Dyne, Grizelda Hervey, Jay Novello, Colin Keith-Johnston, Lewis L. Russell
Scenario:
Leonardo Bercovici
Muziek:
Miklós Rózsa
Jaar:
1948
Alt. titels:
Blood On My Hands, Gebrandmerkt
Genres:
Misdaad, Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen