Verenigde Staten 1978. Drama van Robert Greenwald. Met o.a. Kim Basinger, Glynn Turman, Vivian Blaine, Dorothy Malone en Fabian.

VPRO Cinema

De negentien-jarige Basinger wint een plaatselijke schoonheidswedstrijd in Texas. Hiermee hoopt ze haar droom waar te maken: een beroemde ster of een veelgevraagd fotomodel worden in Hollywood. Ze reist naar de filmstad maar ontdekt dat het leven daar niet zo idyllisch is als ze zich had voorgesteld. Uit geldgebrek laat ze naaktfoto's maken. Ze wordt het slachtoffer van oplichters en beleeft een paar treurige romances. Alledaags drama over het knappe meisje dat denkt dat ze het gaat maken maar rekent op de verkeerde mensen. De schoonheid van Basinger is het enige verfrissende dat de film te bieden heeft, voor de rest hebben we alles al zo dikwijls gezien, en zoveel beter. Geschreven door Nancy K. Audley en in beeld gebracht door Don Morgan.

credits

Regie:
Robert Greenwald
Cast:
Kim Basinger, Glynn Turman, Vivian Blaine, Dorothy Malone, Fabian, Tab Hunter, Don Johnson, Melanie Mayron, Virginia Kaiser, Terri Nunn
Scenario:
Nancy K. Audley
Camera:
Don Morgan
Muziek:
Charles Bernstein
Jaar:
1978
Alt. titels:
Portrait of a Centerfold, Portrait d'une créature de rêve
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Erotiek
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen