Italiƫ 1979. Komedie van Salvatore Piscicelli. Met o.a. Ida Di Benedetto, Marcella Michelangeli, Tomaso Bianco, Lucio Alloca en Lucia Ragni.

VPRO Cinema

De in een vrouwengevangenis ontstane lesbische relatie tussen Immacolata (Di Benedetto) en Concetta (Michelangeli) wordt later voortgezet ondanks het feit, dat een van beide vrouwen getrouwd is en ondanks de Napolitaanse dorpsroddel. De aanwezigheid van haar echtgenoot zorgt voor uitbarstingen van jaloezie en als de vrouw zwanger blijkt, wordt ze door haar vriendin gedood. De aanpak in de stijl van een Napolitaans volksmelodrama is eerder verbazingwekkend dan overtuigend en de ongeremde inzet van hoofd- en bijrolspelers en de bewust groezelige vormgeving brengen de toeschouwer tot het weinig comfortabele besef 'aapjes te kijken'. Het scenario is van Carla Apuzzo en regissseur Piscicelli. Het camerawerk is van Emilio Bestetti. Eastmancolor, Mono.

credits

Regie:
Salvatore Piscicelli
Cast:
Ida Di Benedetto, Marcella Michelangeli, Tomaso Bianco, Lucio Alloca, Lucia Ragni, Biancamaria Mastrominico
Scenario:
Carla Apuzzo
Camera:
Emilio Bestetti
Muziek:
Rudy Beytelman
Jaar:
1979
Alt. titels:
Immacolata e Concetta - l'altra gelosia, Altra gelosia, L', Immacolata and Concetta: The Other Jealousy, Other Jealousy, The
Genres:
Komedie, Romantiek, Erotiek, Drama
Trefwoorden:
Gevangenisfilm, Tragikomedie, Lesbian moveie, Romantisch drama, Soap opera, Seksfilm
Landen:
Italiƫ

op televisie
0 uitzendingen

Immacolata e Concetta (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken