Nederland 1936. Komedie van Charles Huguenot van der Linden en Heinz Josephson. Met o.a. Leo de Hartogh, Rini Otte, Lizzy Dernburg, Jacqueline Royaards-Sandberg en Loesje Bouwmeester.

VPRO Cinema

Tegenover de populaire `Jordaanfilms` wilden Huguenot van der Linden en Josephson (met geld van een erfenis van de eerste) een film van beter niveau maken. Zij trokken met een groep jonge acteurs en actrices naar Texel, waar prachtige sfeerbeelden van branding en wolkenluchten (camerawerk van Otto van Neijenhoff) het verhaal omlijsten van de jonge, bij haar afwezige man weggelopen vrouw, die zich aansluit bij een groep onbezorgd kamperende studenten. Een technisch gave film, een charmant drama dat met kop en schouders uitsteekt boven de gemiddelde Nederlandse speelfilm van die tijd. Huguenot van der Linden maakte na WO II erg goede korte films en kreeg in 1972 een Oscar voor THIS TINY WORLD.

credits

Regie:
Charles Huguenot van der Linden, Heinz Josephson
Cast:
Leo de Hartogh, Rini Otte, Lizzy Dernburg, Jacqueline Royaards-Sandberg, Loesje Bouwmeester, Louis de Bree, Adriaan van Hees, Kommer Kleyn
Camera:
Otto van Neijenhoff
Jaar:
1936
Genres:
Komedie, Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Romantisch drama
Landen:
Nederland

waar te zien

on demand

op televisie