Verenigde Staten 1986. Sportfilm van David Anspaugh. Met o.a. Gene Hackman, Barbara Hershey, Dennis Hopper, Sheb Wooley en Fern Parsons.

VPRO Cinema

In 1951 krijgt basketballcoach Hackman, dankzij zijn vriend de directeur, de leiding over het team van het college van Hickory, Indiana. Ooit was hij een nationale bekendheid, maar nadat hij een speler had geslagen, ging het hem bergafwaarts. Hij pakt de jonge spelers hard aan en er groeit oppositie, geleid door Hershey, wiens broers stopten met studeren vanwege de sport en die nu nietsnutten zijn. Hackman krijgt ook de medewerking van Hopper, ooit een topspeler, nu een alcohol-wrak. Boeiende en menselijke sportfilm, met een voorspelbaar einde, maar uitstekend in beeld gebracht. Het scenario van Angelo Pizzo heeft vooral aandacht voor het geven van een tweede kans in iemands leven. Achter de camera stond Fred Murphy en Jerry Goldsmith componeerde een score, rijk aan thema's. Ook bekend als BEST SHOT.

credits

Regie:
David Anspaugh
Cast:
Gene Hackman, Barbara Hershey, Dennis Hopper, Sheb Wooley, Fern Parsons, Brad Boyle, Steve Hollar, Brad Long, David Neidorf, Maris Valainis
Scenario:
Angelo Pizzo
Productie:
Angelo Pizzo, Derek Gibson, Carter DeHaven
Camera:
Fred Murphy
Muziek:
Jerry Goldsmith
Montage:
Carroll Timothy O'Meara
Jaar:
1986
Alt. titels:
Best Shot, Best shot
Genres:
Sportfilm, Drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Hoosiers (1986) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken