Verenigde Staten 1977. Komedie van Joseph Jacoby. Met o.a. Richard Basehart, Burgess Meredith, Paul Sand, Ned Beatty en Michael Murphy.

VPRO Cinema

Tot zijn grote ontsteltenis ontdekt Beatty, boekhouder bij de Pewter Bank, tijdens zijn jaarlijkse controle een gat van meer dan honderdduizend dollar. In paniek brengt hij hiervan directeur Basehart op de hoogte, die onmiddellijk zijn raadgever Meredith te hulp roept. Eén van hun werknemers heeft geld verduisterd. Om een schandaal te vermijden - slecht voor de reputatie - besluiten ze een overval te plegen op hun eigen bank. Zo behouden ze niet alleen hun geloofwaardigheid, maar kunnen ze ook nog eens het geld terugkrijgen van de verzekeringen. Naïeve komedie met enkele plezierige momenten, vooral te danken aan de leuke vertolking van Meredith. Het scenario van Jacoby is vergezocht en ongeloofwaardig, maar zit boordevol actie. Camerawerk van Walter Lassally. Ook uitgebracht als SHENANIGANS en THE GREAT GEORGIA BANK HOAX.

credits

Regie:
Joseph Jacoby
Cast:
Richard Basehart, Burgess Meredith, Paul Sand, Ned Beatty, Michael Murphy, Charlene Dallas, Arthur Godfrey, Constance Forslund
Camera:
Walter Lassally
Muziek:
Arthur B. Rubinstein
Jaar:
1977
Alt. titels:
Great Bank Hoax, The, Great Georgia Bank Hoax, The, Shenanigans, The Great Georgia Bank Hoax
Genres:
Komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Great Bank Hoax (1977) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken