Verenigde Staten 1991. Drama van Lawrence Kasdan. Met o.a. Danny Glover, Kevin Kline, Mary McDonnell, Steve Martin en Mary-Louise Parker.

VPRO Cinema

L.A., 1991. In de stad van de engelen heerst geweld en onverschilligheid. Op een toevallige manier raken de levens van een aantal mensen met elkaar verstrengeld. Een advocaat en zijn vrouw, het meisje dat verliefd op hem is, een zwarte kraanwagenchauffeur die hem redt van een overval, zijn vriend, producent van films vol geweld, zij verzetten zich allemaal tegen gewenning. Mensen in de grote stad, met hun maar al te herkenbare angsten voor het oncontroleerbare, het toeval dat soms positief, soms negatief uitpakt. De Grand Canyon is de metafoor voor de kloof tussen arm en rijk, maar staat ook voor de grootsheid van de natuur, die alle menselijk streven relativeert. Scenario van regisseur Lauwrence Kasdan en Meg Kasdan. Camerawerk van Owen Roisman.

credits

Regie:
Lawrence Kasdan
Cast:
Danny Glover, Kevin Kline, Mary McDonnell, Steve Martin, Mary-Louise Parker, Alfre Woodard, Jeremy Sisto, Tina Lifford, Patrick Malone, Randle Mell
Scenario:
Lawrence Kasdan, Meg Kasdan
Productie:
Charles Okun, Michael Grillo, Lawrence Kasdan
Camera:
Owen Roisman, Owen Roizman
Muziek:
James Newton Howard, Bill Conti
Montage:
Carol Littleton
Kijkwijzer:
IK
Jaar:
1991
Genres:
Drama, Documentaire
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Sociaal drama
Landen:
Verenigde Staten