Verenigde Staten 1941. Misdaad van Raoul Walsh. Met o.a. Humphrey Bogart, Ida Lupino, Alan Curtis, Arthur Kennedy en Joan Leslie.

VPRO Cinema

Roy Earle, bijgenaamd Mad Dog Earle (Bogart) komt na lang zitten uit de bak en de jaren zijn hem aan te zien. Hij is naïef genoeg om te geloven dat hij de draad weer kan oppakken, waar hij hem heeft laten vallen, maar de wereld is onderwijl veranderd. Hij kan alleen nog maar de weg van de zelfvernietiging inslaan. Tegen de fraaie achtergrond van de bergkam Lone Pine wordt hij in de finale afgeknald. Een klassieke Bogart, en een opwindend gangsterverhaal met Dillinger als voorbeeld, inclusief diens kapsel. Lupino is het liefje en Leslie het verlamde meisje met wie Bogart bevriend raakt. John Huston bewerkte samen met W.R. Burnett diens boek voor de film. Camerawerk van Tony Gaudio. Opnieuw gemaakt als: I DIED A THOUSAND TIMES en als western verpakt als COLORADO TERRITORY. Wordt ook vertoond in een ingekleurde versie.

credits

Regie:
Raoul Walsh
Cast:
Humphrey Bogart, Ida Lupino, Alan Curtis, Arthur Kennedy, Joan Leslie, Henry Hull, Henry Travers, Cornel Wilde, Barton MacLane, Donald McBride, Elizabeth Risdon, Jerome Cowan
Scenario:
John Huston
Productie:
Hal B. Wallis
Camera:
Tony Gaudio
Muziek:
Adolph Deutsch
Geluid:
Dolph Thomas
Montage:
Jack Killifer
Jaar:
1941
Genres:
Misdaad, Drama, Film noir, Thriller
Trefwoorden:
Melodrama, Cop-story
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

High Sierra (1941) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken