Verenigde Staten 1981. Horror van Oliver Stone. Met o.a. Michael Caine, Andrea Marcovicci, Annie McEnroe, Bruce McGill en Viveca Lindfors.

VPRO Cinema

Bij een auto-ongeval verliest striptekenaar Caine zijn rechterhand. Zijn carri[KA2]ere kan hij vergeten, maar de eens zo beminnelijke echtgenoot en vader raakt ervan overtuigd dat zijn hand nog leeft. Hij verlaat zijn gezin en vestigt zich in Californi[KA3]e, waar hij regelmatig aanvallen van geheugenverlies heeft. Even later blijkt dan iemand die hem in de weg stond vermoord te zijn. Is hij de moordenaar of is de dader toch werkelijk zijn hand? Intrigerende stijloefening van regisseur/scenarioschrijver Stone is niet helemaal gelukt maar heeft toch bijzonder interessante momenten, die vernieuwend werken in een vertrouwd genre. Gebaseerd op de roman [KL]The Lizard`s Tail[KLE] van Mark Brandell (alias Stone). Stone zelf is te zien als een dronken vagebond die slachtoffer wordt van de hand. Fotografie van King Baggot en muziek van James Horner.

credits

Regie:
Oliver Stone
Cast:
Michael Caine, Andrea Marcovicci, Annie McEnroe, Bruce McGill, Viveca Lindfors, Rosemary Murphy, Mara Hobel, Nicholas Hormann, Charles Fleischer
Scenario:
Oliver Stone
Productie:
Edward R. Pressman
Camera:
King Baggot
Muziek:
James Horner
Montage:
Richard Marks
Jaar:
1981
Alt. titels:
Hand, The, Die Hand
Genres:
Horror, Sciencefiction, Experimenteel
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Hand (1981) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken