Frankrijk 1979. Drama van Robin Davis. Met o.a. Claude Brasseur, Marlène Jobert, Claude Rich, François Périer en Jean-François Stévenin.

VPRO Cinema

Rivaliteit tussen politiecommissaris Jacques Fush (Brasseur) en een collega Ballestrat (Rich) van de anti-terreurbrigade leidt tot de ontsnapping van een terrorist en de dood van een agent, waarna ze van hogerhand bevel krijgen tot samenwerking. Niettemin blijven ze elkaar dwarszitten, tot een commissaris van deze brigade een staatsvijand weet te doden, alvorens zelf te sneuvelen. Gedegen, maar niet opmerkelijk scenario, dat op ware gebeurtenissen is geïnspireerd en daarbij kritische kanttekeningen plaatst, kreeg verrassend gespannen vormgeving met indringende beelden in een nerveuze montage, waardoor de film verfrissend afwijkt van de gemiddelde policier. Briljant spel van Brasseur en Rich als de rivalen. Het scenario is van Jean-Marie Guillaume, Jacques Labib, Patrick Laurent, Jean-Patrick Manchette en regisseur Davis. Het camerawerk is van Ramón F. Suárez. Eastmancolor, Mono.

credits

Regie:
Robin Davis
Cast:
Claude Brasseur, Marlène Jobert, Claude Rich, François Périer, Jean-François Stévenin, Jean-Pierre Kalfon, Rufus, Etienne Chicot, Gérard Desarthe, Ludmila Mikaël, Georges Staquet
Scenario:
Jean-Marie Guillaume
Camera:
Ramón F. Suárez
Muziek:
Jean-Marie Sénia
Jaar:
1979
Alt. titels:
Guerre des polices, La, Der Polizeikrieg
Genres:
Drama, Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Sociaal drama, Policier
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La guerre des polices (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken