Frankrijk/​Duitsland/​Italië 1986. Komedie van Federico Fellini. Met o.a. Giulietta Masina, Marcello Mastroianni, Toto Mignone, Augusto Poderosi en Friedrich von Thun.

VPRO Cinema

In deze Fellini-film wordt de commerciële tv met haar showprogramma's bekritiseerd. De hoofdpersonen zijn twee bejaarde dansers die aan de vergetelheid worden ontrukt voor een show met andere menselijke rariteiten. Het thema dat Fellini tracht over te brengen is de groteske karikatuur van menselijke exploitatie in een op massamedia en consumptie gerichte maatschappij van naar commercie hongerende kijkers. Het bejaarde paar biedt ons in een onvergetelijke finale nog een sprankje hoop. Verbluffende beelden; een gedenkwaardige film. Scenario van regisseur Fellini, Tonino Guerra en Tullio Pinelli. Camerawerk van Tonino Delli Colli et Ennio Guarnieri. Klasse! Ook bekend als GINGER AND FRED.

credits

Regie:
Federico Fellini
Cast:
Giulietta Masina, Marcello Mastroianni, Toto Mignone, Augusto Poderosi, Friedrich von Thun, Friedrich von Ledebur, Martin Maria Blau, Jacques Henri Lartigue, Franco Fabrizi
Scenario:
Federico Fellini, Tullio Pinelli, Tonino Guerra
Productie:
Alberto Grimaldi
Camera:
Ennio Guarnieri, Tonino Delli Colli
Muziek:
Nicola Piovani
Art direction:
Dante Ferretti
Montage:
Ruggero Mastroianni, Ugo De Rossi, Nino Baragli
Jaar:
1986
Genres:
Komedie, Avonturenfilm, Drama, Muziek
Trefwoorden:
Tragikomedie, Satire, Spektakel
Landen:
Frankrijk, Duitsland, Italië