Frankrijk 1986. Drama van Jean-Pierre Limosin. Met o.a. Jean-Philippe Écoffey, Aurelle Doazan, Nicolas Silberg, Vincent Perez en Olivier Perrier.

VPRO Cinema

Deze film is al even duister als zijn titel. Yves (Ecoffey), een jonge politieagent in een Frans provinciegat, steelt auto`s en pleegt een overval op een postkantoor, maar wordt uiteindelijk aangehouden. Zijn beweegredenen (hij is niet op geld belust) zijn onbegrijpelijk. Doazan is femme fatale van de avontuurlijke Dr. Jekyll en Mr. Hyde-achtige politieman. Het lijkt een overpeinzing wat betreft de film in het algemeen maar dan rest de vraag of Jean-Pierre Limosin het bij het rechte eind heeft. In ieder geval is het camerawerk van Thierry Arbogast schitterend en hij biedt de kijker een universeel schouwspel van een ongekende nauwkeurigheid. Pascale Ferran schreef samen met de regisseur het scenario.

credits

Regie:
Jean-Pierre Limosin
Cast:
Jean-Philippe Écoffey, Aurelle Doazan, Nicolas Silberg, Vincent Perez, Olivier Perrier, Mireille Perrier, Philippe De Brugada, Jean-Claude Frissung, Jean-Paul Bonnaire, Anne Gautier, Guy Pannequin
Muziek:
Eric Tabuchi
Jaar:
1986
Genres:
Drama, Misdaad, Experimenteel, Thriller
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Experimentele film, Policier
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Gardien de la nuit (1986) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken